Πολύτιμοι Λίθοι

Αχάτης

Blog_800x800_Cover_003_Axatis

Ο Αχάτης είναι ο ημιπολύτιμος λίθος που έχει ζωγραφιστεί από τη φύση πιο δημιουργικά από κάθε άλλο! Αυτός ο χαλαζίας που αποτελείται από ομόκεντρα στρώματα, βρίσκεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών. Κατά τον Θεόφραστο, οι Έλληνες έδωσαν το όνομα σ’ αυτό το ορυκτό, από τον ποταμό Αχάτη (σήμερα Drilio) της Σικελίας όπου τον εύρισκαν.

Ο Αχάτης εκτιμήθηκε ιδιαίτερα ως φυλαχτό στην αρχαιότητα. Λεγόταν ότι έσβηνε τη δίψα και προστάτευε από τον πυρετό. Οι Πέρσες μάγοι χρησιμοποιούσαν τον Αχάτη για να αποτρέψουν τις καταιγίδες. Επίσης, τα κύπελλα από Αχάτη ήταν πολύ δημοφιλή στην Βυζαντινή αυτοκρατορία και κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης από τους αριστοκράτες της εποχής.

Ο Αχάτης είναι η πέτρα των Διδύμων στο ζωδιακό κύκλο και αντιστοιχεί στο μήνα Σεπτέμβριο.

Ανακαλύψτε προϊόντα με αχάτη, μοναδικής αισθητικής μέσα από μια τεράστια συλλογή. Βρείτε τα δικά σας αγαπημένα τώρα.

Seiko Prospex

Η συλλογή Prospex βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των επαγγελματιών και ερασιτεχνών δυτών κυρίως, καθώς συνδυάζουν υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντοχής κάτω από το νερό (20ΑΤΜ, κατάλληλα για κατάδυση).

Ιδανικά σχεδιασμένα για τους λάτρεις της περιπέτειας και των σπόρ, τόσο των θαλάσσιων όσο και αυτών που λαμβάνουν χώρα στο έδαφος είτε ακόμα και στον ουρανό, τα ρολόγια της συλλογής Prospex προσφέρουν αξιοπιστία και ασφάλεια σε επαγγελματίες και μη χάρη στον ειδικό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα τους.

Prospex LX

Μέσα από αυτή τη συλλογή της Seiko το πνεύμα των κλασσικών αθλητικών ρολογιών εκφράζεται ξανά. Κύριο μέλημα της εταιρίας, η ανταπόκριση στις προσδοκίες όσων λατρεύουν το συγκεκριμένο είδος ρολογιών. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη σειρά το όνομα της οποίας είναι LX. Η ονομασία LX, εμπνευσμένη από τη λατινική λέξη που σημαίνει φώς θέλει να τονίσει τον τρόπο με τον οποίο το φώς αντανακλάται στην επιφάνεια των ρολογιών.

Η σειρά αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο για την εμπειρία του στον σχεδιασμό αυτοκινήτων και άλλων υψηλής ποιότητας προϊόντων, Ken Okuyama. Σύμφωνα και με τον ίδιο, στόχος της συγκεκριμένης σειράς είναι να διασφαλίσει τη συνέχιση της κληρονομιάς και της ακεραιότητας της Seiko συγχρονίζοντας την όμως με τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας.

Κύρια χαρακτηριστικά των ρολογιών που ανήκουν σε αυτή είναι η προσεγμένη και υψηλών προδιαγραφών εμφάνιση τους σε συνδυασμό με την υψηλή ορατότητα που απαιτείται για ένα αθλητικό ρολόι καθώς και το ισορροπημένο σχήμα τους.

Η επιτυχία λοιπόν, του συγκεκριμένου εγχειρήματος οφείλεται στον σχεδιασμό των ρολογιών ο οποίος συνδυάζει την απλότητα και τον δυναμικό σχεδιασμό με έναν αρμονικό τρόπο εξασφαλίζοντας την απαραίτητη αξιοπιστία ακόμη και για τα πιο απαιτητικά σπόρ, όπως η κατάδυση και η ορειβασία.

Επιμέρους σειρές της LX είναι η SEA, LAND, SKY και STREET σειρές. Όπως φανερώνουν και τα ονόματα τους οι συγκεκριμένες σειρές εστιάζουν ακόμη περισσότερο στις ιδιαίτερες ανάγκες των αθλημάτων.

LX Sea

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Sea με την καινοτόμα τεχνολογία της βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες των δυτών δίνοντας τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις δοκιμασίες των ωκεανών.

LX Land

Η σειρά Land έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει τους περιπετειώδεις χαρακτήρες σε κάθε τους βήμα.

LX Sky

Από την άλλη πλευρά η Sky σειρά παρέχει ρολόγια τα οποία συμπεριλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο του ουρανού.

LX Street

Τέλος η σειρά Street εμπνευσμένη από το αυθεντικό καταδυτικό ρολόι που λάνσαρε η Seiko το 1975 συμπεριλαμβάνει το ίδιο εμβληματικό εξωτερικό προστατευτικό σε ένα περισσότερο συμπαγή σχέδιο ιδανικό για την αστική ζωή.