Πολύτιμοι Λίθοι

Μαργαριτάρι

Blog_800x800_Cover_002_Margaritari

Αν μέσα σε ένα μαργαριτοφόρο όστρακο, εισβάλλει ένα ξένο σώμα π.χ. ένα παράσιτο ή κάποιο πετραδάκι, το όστρακο που δεν έχει την δυνατότητα να το αποβάλλει, αντιδρά ως εξής; εκκρίνει μάργαρο γύρω από τον εισβολέα με σκοπό να τον εξουδετερώσει. Το όστρακο κατά την διάρκεια των 6 ή 7 χρόνων ζωής του, περιβάλλει με επάλληλα στρώματα μάργαρου το σκουπιδάκι, μέχρι που σχηματίζεται γύρω από αυτό, ένα πανέμορφο μαργαριτάρι.

ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ
Δημιουργούνται τυχαία μέσα σ’ ένα μαργαριτοφόρο όστρακο. Ο άνθρωπος δεν συμμετέχει στη φάση της δημιουργίας του, αλλά όταν το μαργαριτάρι έχει ένα ικανοποιητικό μέγεθος, τότε το συλλέγει. Το φυσικό μαργαριτάρι έχει τυχαίο σχήμα και χρώμα. Τα πιο περιζήτητα και ακριβά είναι αυτά πού έχουν συμμετρίες κυρίως τα σφαιρικά, όσο το δυνατόν μεγάλο μέγεθος, και ομοιόμορφη ιριδίζουσα λάμψη. Αυτά βέβαια είναι πολύ σπάνια. Από μία ποσότητα 3 τόνων μαργαριτοφόρων οστράκων θα ξεχωρίσουμε 3-4 εξαιρετικής ποιότητας μαργαριτάρια. Τα φυσικά μαργαριτάρια σήμερα είναι δυσεύρετα, και αυτά που υπάρχουν βρίσκονται σε μουσεία και σε συλλογές κροίσων, καθότι ένα τέτοιο κολιέ κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ. Η βιομηχανία των κοσμημάτων χρησιμοποιεί σήμερα, αποκλειστικά τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ
Όπως καλλιεργούνται στις Ελληνικές θάλασσες μύδια για φαγητό, έτσι καλλιεργούνται σε άλλες χώρες, όστρακα για παραγωγή μαργαριταριών. Οι καλλιεργητές, τοποθετούν μέσα στο όστρακο ένα πετραδάκι, ώστε αυτό να αρχίσει να εκκρίνει μάργαρο, και με τα χρόνια να δημιουργηθεί το μαργαριτάρι. Η διαδικασία της καλλιέργειας των μαργαριταριών εφευρέθηκε από μια ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων του πανεπιστημίου του Τόκιο. Σήμερα τα περισσότερα μαργαριτάρια είναι γλυκού νερού, και παράγονται στην Κίνα. Τα στρογγυλά μαργαριτάρια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι καλλιεργημένα, και οφείλουν το σχήμα τους στον πυρήνα που ο καλλιεργητής τοποθέτησε στο όστρακο, και είναι μία γυάλινη σφαίρα. Η ποιότητα του μαργαριταριού ανεβαίνει, όσο πιο παχύ είναι το στρώμα του μάργαρου και πιο μικρός ο πυρήνας. Το μεγαλύτερο φυσικό μαργαριτάρι που έχει βρεθεί ποτέ, είναι το «μαργαριτάρι του Αλλάχ». Πήρε το όνομα του από τον ανώνυμο Φιλλιπινέζο Δύτη ο οποίος ήταν Μουσουλμάνος, και το βρήκε στο νησί Palauan, το 1934. Το μαργαριτάρι αυτό έχει βάρος 6,4 κιλά, και αναπτύχθηκε σε ένα μαλάκιο που έχει το όνομα Tridacna Gigas, το μόνο που μπορεί να φτάσει σε τέτοιο μέγεθος. Αυτό το μαργαριτάρι έχει ακόμα την ονομασία «Μαργαριτάρι του Lao-Tse”

Ανακαλύψτε προϊόντα με μαργαριτάρι, μοναδικής αισθητικής μέσα από μια τεράστια συλλογή. Βρείτε τα δικά σας αγαπημένα τώρα.

Seiko Prospex

Η συλλογή Prospex βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των επαγγελματιών και ερασιτεχνών δυτών κυρίως, καθώς συνδυάζουν υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντοχής κάτω από το νερό (20ΑΤΜ, κατάλληλα για κατάδυση).

Ιδανικά σχεδιασμένα για τους λάτρεις της περιπέτειας και των σπόρ, τόσο των θαλάσσιων όσο και αυτών που λαμβάνουν χώρα στο έδαφος είτε ακόμα και στον ουρανό, τα ρολόγια της συλλογής Prospex προσφέρουν αξιοπιστία και ασφάλεια σε επαγγελματίες και μη χάρη στον ειδικό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα τους.

Prospex LX

Μέσα από αυτή τη συλλογή της Seiko το πνεύμα των κλασσικών αθλητικών ρολογιών εκφράζεται ξανά. Κύριο μέλημα της εταιρίας, η ανταπόκριση στις προσδοκίες όσων λατρεύουν το συγκεκριμένο είδος ρολογιών. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη σειρά το όνομα της οποίας είναι LX. Η ονομασία LX, εμπνευσμένη από τη λατινική λέξη που σημαίνει φώς θέλει να τονίσει τον τρόπο με τον οποίο το φώς αντανακλάται στην επιφάνεια των ρολογιών.

Η σειρά αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο για την εμπειρία του στον σχεδιασμό αυτοκινήτων και άλλων υψηλής ποιότητας προϊόντων, Ken Okuyama. Σύμφωνα και με τον ίδιο, στόχος της συγκεκριμένης σειράς είναι να διασφαλίσει τη συνέχιση της κληρονομιάς και της ακεραιότητας της Seiko συγχρονίζοντας την όμως με τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας.

Κύρια χαρακτηριστικά των ρολογιών που ανήκουν σε αυτή είναι η προσεγμένη και υψηλών προδιαγραφών εμφάνιση τους σε συνδυασμό με την υψηλή ορατότητα που απαιτείται για ένα αθλητικό ρολόι καθώς και το ισορροπημένο σχήμα τους.

Η επιτυχία λοιπόν, του συγκεκριμένου εγχειρήματος οφείλεται στον σχεδιασμό των ρολογιών ο οποίος συνδυάζει την απλότητα και τον δυναμικό σχεδιασμό με έναν αρμονικό τρόπο εξασφαλίζοντας την απαραίτητη αξιοπιστία ακόμη και για τα πιο απαιτητικά σπόρ, όπως η κατάδυση και η ορειβασία.

Επιμέρους σειρές της LX είναι η SEA, LAND, SKY και STREET σειρές. Όπως φανερώνουν και τα ονόματα τους οι συγκεκριμένες σειρές εστιάζουν ακόμη περισσότερο στις ιδιαίτερες ανάγκες των αθλημάτων.

LX Sea

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Sea με την καινοτόμα τεχνολογία της βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες των δυτών δίνοντας τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις δοκιμασίες των ωκεανών.

LX Land

Η σειρά Land έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει τους περιπετειώδεις χαρακτήρες σε κάθε τους βήμα.

LX Sky

Από την άλλη πλευρά η Sky σειρά παρέχει ρολόγια τα οποία συμπεριλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο του ουρανού.

LX Street

Τέλος η σειρά Street εμπνευσμένη από το αυθεντικό καταδυτικό ρολόι που λάνσαρε η Seiko το 1975 συμπεριλαμβάνει το ίδιο εμβληματικό εξωτερικό προστατευτικό σε ένα περισσότερο συμπαγή σχέδιο ιδανικό για την αστική ζωή.